Dogbic®

Dogbic® on uusi suomalainen liikuntamuoto!

Tuntivaihtoehtoja on sekä koirakoille että ihmisille ilman koiraa. Tunnit on rakennettu niin, että laji kehittää sekä fyysisiä ominaisuuksia (voima, nopeus, kestävyys & liikkuvuus) että taito-ominaisuuksia (mm. tasapaino-, ketteryys- ja reaktiokyky). Näiden lisäksi tunneilla opitaan eri koiralajien sääntöjä ja tapoja. Koirakkotunneilla tämän lisäksi vahvistuu koiran ja ihmisen yhteistyö ja luottamus.

Ennen kaikkea Dogbic® on HAUskaa!

 Alkeistuntien osallistujilta vaaditaan kilttiä luonnetta ja terveyttä – kaikki muu tarvittava opitaan tunneilla!

 Jatko 1 -tunneille tullessa koiran on hyvä osata ”Istu!” ja ”Maahan!” -käskyt. Tunnit ovat nousujohteisia ja kehitys tapahtuuu koirakon ehdoilla.

 Jatko 2 tunneille kannattaa tulla, kun on käynyt ykköstunnilla. Näillä tunneilla liikkeet ovat fyysisesti vaativia ja esim. TOKO:n asiat on suotavaa olla hyvin hallussa!

Koiran tulee olla perusterve, rokotettu ja kiltti. Koiran omistaja voi olla liikuntaa aloittava tai harrastava. Tunnilla jokainen koirakko tekee omalla paikallaan harjoituksia. Koirilla tulee olla mukana vettä, vesikuppi, hihna, valjaat tai panta (ei kuristavaa pantaa) sekä palkkausnameja ja/tai lelupalkka. Koiran ohjaajalle mukaan myös vettä, joustava liikuntavarustus, jumppa-alusta tai vastaava ja koirankakkapusseja. . Koirien jätökset tulee kerätä!